Digital konst på Danskagården
Publicerad i Sydöstran 2017 med vissa aktuella ändringar

I tältsalongen på Danskagården visar Bengt Jönsson upp sin egen konst
nu på söndag 19/9 samt nästa söndag, 26/9 kl 13-17


bild1min.jpg


- Jag går tillväga så att jag fotograferar allting själv. Så frågar jag mig varför just det motivet tilltalar mig. Sen börjar jag beskära bilden. Så blir det till slut en tavla, säger Bengt Jönsson.

Fotografierna visar skiftande motiv. Det kan vara platser och varelser, både nära och avlägsna. Husfasaden på hotellet Malmen i Stockholm möter bondkatten Sessan. I snart tre års tid har Bengt Jönsson nu ägnat sig åt konsten. Fotografierna på utställningen blir ett möte mellan fotografi och digital bildredigering.

– Jag har alltid varit road av att fotografera och tycker om att gå in i det jag fångat och gå lite närmare. Så fort vi åker någonstans har jag kameran med, säger Bengt Jönsson.


bild2min.jpg


Vi är på Danskagården. Här har Bengt Jönsson bott tillsammans med sin fru sedan 1974. Här har det legat ett jordbruk och senare även en bilverkstad. Nu blir trädgården en plats för fotokonst.

– En gammal källarmur har mycket att erbjuda, säger Bengt Jönsson och visar en bild som föreställer ett stycke av Danskagården som ögat lätt kan missa. Han har slagit upp två tält i trädgården bakom längan. Här ska tavlorna hängas upp före varje utställning och tas ner igen på kvällen. Det är lite pyssel. Nu stundar alltså utställning två söndagar i rad.

Utställningen pågår således söndagarna 19/9 och 26/9 mellan klockan 13 och 17 dessa två dagar.


bild3min.jpg


"Jag har alltid varit road av att fotografera och tycker om att gå in i det jag fångat och gå lite närmare."

Joel Attermark